Menno’s forellenvijver #1: Waar hebben we het eigenlijk over?

De forel is een zalmachtige zoetwatervis behorend tot de familie Salmonidaeonderfamilie Salmoninae (echte zalmen).

Er zijn meerdere geslachten, waarvan enkele van de bekendste zijn:

Forel wordt gewoonlijk gevonden in koele, heldere stromen en meren, en is via natuurlijke weg verspreid over Noord-Amerika, Noord-Azië en Europa. Verschillende soorten zijn in de 19e eeuw in Australië en Nieuw-Zeeland ingevoerd door visliefhebbers. Dit leidde tot de verdringing van een aantal inheemse vissoorten.

Forellen en met name regenboogforellen worden tegenwoordig ook veel in Europa gekweekt. De forellen worden verkocht aan horecagelegenheden, maar het merendeel van de gekweekte forellen wordt verkocht aan zogenaamde forelvisvijvers. Forellen worden daar uitgezet om later door sportvissers weer gevangen te worden.

De truite meunière, forel gewenteld in melk en bloem en dan gebakken in de pan en opgediend met citroen, peterselie (en amandelschilfers) en een aardappelbereiding naar keuze, staat in België op het algemene menu als een gezond alternatief voor een vleesmenu.[1]

Deel dit bericht: