Wietske kookt #1: Papillotte van krielaardappeltjes, venkel en sinaasappel

Ingrediënten:

• 1 sinaasappel, uitgeperst

• 4 el droge sherry

• 4 el extra vergine olijfolie

• 2 tl kaneel 

• 1 tl kurkuma

• 2 teentjes knoflook, gehakt

• 1 tl zout

• peper, versgemalen, naar smaak

• 2 venkelknollen, in stukken gesneden

• 500 gr krielaardappeltjes, gehalveerd

• 1 sinaasappel, in stukjes gesneden

• ca. 48 (75 gr) kleine taggiasche-olijven 

• 8 laurier blaadjes

• bosje verse dille, grof gehakt

Recept:

– Verwarm de oven voor op 180 graden. 

– Meng sinaasappelsap, sherry, olijfolie, kaneel, kurkuma, knoflook , zout en peper in een ruime schaal. 

– Voeg de venkel, krielaardappeltjes, stukjes sinaasappel en olijven toe aan de schaal en schep alles goed om. 

– Zet 4 diepe borden neer en leg de vellen bakpapier erop. Verdeel alles evenredig over de vellen, inclusief het vocht. Schuif er per vel 2 laurierblaadjes tussen. 

– Vouw de pakketjes dicht. Hou twee overliggende zijden tegen elkaar en vouw de bovenkant 2 à 3 keer om. Vouw daarna de open zijkanten naar het midden en bind het dicht met keukentouw. Of kies een andere manier, als het pakketje maar goed dicht zit en het vocht er niet uit kan lopen. 

– Leg de pakketjes op de bakplaat van de oven, of schik ze in een grote ovenschaal. Stoom de papillottes in 45 minuten gaar. Maak de pakketjes pas open op de borden en bestrooi ruim met verse dille. 

Deel dit bericht: