Wietske kookt #2: Groenten van de bakplaat met peterseliewortel en knolselderij

Ingrediënten:

  • 5 zongedroogde tomaten (de droge variant) / ca. 20 gr
  • 5 gr gedroogde porcini 
  • ca. 4 Peterseliewortels, in stukken van ca. 4×4 cm gesneden
  • ca. 400 gr knolselderij, in stukken van ca. 4×4 cm gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 5 el olijfolie extra vergine olijfolie
  • zeezout
  • peper, versgemalen
  • 2 rode uien, in ca. 8 parten geneden
  • 2 witlofstronken, steelaanzet verwijderd en in stukken gesneden
  • 50 gr hazelnoten
  • 20 gr pijnboompitten, geroosterd in een droge koekenpan
  • 20 gr pompoenpitten, geroosterd in een droge koekenpan
  • handje bladselderij, gehakt

Recept:

– Zet de oven aan op 200 graden.

– Doe de gedroogde porcini in een kopje en giet er kokend water overhen tot ze net onder water staan. Doe dit ook met de zongedroogde tomaten.

– Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schik hierop de knolselderij, peterseliewortel en bleekselderij. Verdeel de olijfolie erover en bestrooi met zeezout en peper. Hussel met je handen alles goed door elkaar zodat alles met olie is bedekt en spreid het zoveel mogelijk uit. 

– Zet de bakplaat in de oven. 

– Voeg na ca. 20 minuten de uien toe en schep alles voorzichtig om. Probeer in dit stadium de partjes ui zoveel mogelijk heel de houden. 

– Snij de porcini en de zongedroogde tomaat in kleine stukjes. 

– Voeg na ca. 15 minuten, wanneer de ui gaar begint te worden, de witlof, porcini en zongedroogde tomaat toe en schep alles weer goed om. Verdeel de hazelnoten erover. 

– Zet nog ca. 10 minuten terug in de oven. 

– Schep alles weer goed om en bestrooi met pijnboompitten, pompoenpitten en verse bladselderij. 

Deel dit bericht: