Wietske kookt #3: Pindasoep met zoete aardappel, tomaat en kokos

Deze pindasoep is gebaseerd op de smaken van het oosten van Afrika.

Ingrediënten:

  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • arachideolie (of andere) om te bakken
  • zout
  • 200 gr zoete aardappel, in stukjes
  • 600 ml groentebouillon
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
  • peper
  • 1/3 tl kaneel
  • mespunt kruidnagelpoeder
  • 1/3 tl gemberpoeder
  • 1,5 tl paprikapoeder
  • 1 tl uipoeder
  • 1/3 tl ketoembar
  • 1 el pindakaas

garnering: 

  • verse perterselie
  • pul biber
  • geroosterde pinda’s
  • citroen
  • kokos
  • peper
  • olie

Recept:

– Fruit de sjalotjes in ruim olie tot ze wat glazig zijn. Bestrooi gelijk met wat zout. 

– Voeg de zoete aardappel toe en bak nog ca. 5 minuten mee. 

– Voeg alle ingrediënten (t/m pindakaas) toe en laat alles zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is. 

– Pureer de soep met een staafmixer.

– Garneer met peterselie, pul biber, geroosterde pinda’s, citroen, kokos en peper. Schenk eventueel wat olie over de soep. 

Deel dit bericht: