Wietske kookt #3: Pindasoep met zoete aardappel, tomaat en kokos

Ingrediënten:
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- arachideolie (of andere) om te bakken
- zout
- 200 gr zoete aardappel, in stukjes
- 600 ml groentebouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr)
- peper
- 1/3 tl kaneel
- mespunt kruidnagelpoeder
- 1/3 tl gemberpoeder
- 1,5 tl paprikapoeder
- 1 tl uipoeder
- 1/3 tl ketoembar
- 1 el pindakaas
garnering:
- verse perterselie
- pul biber
- geroosterde pinda’s
- citroen
- kokos
- peper
- olie
Recept:
– Fruit de sjalotjes in ruim olie tot ze wat glazig zijn. Bestrooi gelijk met wat zout.
– Voeg de zoete aardappel toe en bak nog ca. 5 minuten mee.
– Voeg alle ingrediënten (t/m pindakaas) toe en laat alles zachtjes koken tot de zoete aardappel gaar is.
– Pureer de soep met een staafmixer.
– Garneer met peterselie, pul biber, geroosterde pinda’s, citroen, kokos en peper. Schenk eventueel wat olie over de soep.