Wietske kookt #6: Kung Pao met spruitjes en kastanjechampignons

Ingrediënten:

  • 350 gr spruitjes
  • 1 rode ui, in ringen
  • zonnebloemolie
  • 1/2 el verse gember, fijngehakt
  • 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 60ml rijstazijn
  • 1/2 el suiker
  • 1 el Chinese kookwijn
  • 1 el tamari
  • 1 el sesamolie
  • 1 volle tl maiszetmeel
  • 250 gr kastanjechampignons, in vieren
  • 1 el sesamzaadjes
  • 60 gr cashewnoten, geroosterd in een droge koekenan
  • 20 gr verse koriander, gehakt
  • 1 limoen

Recept:

– Zet de oven aan op 200 graden.

– Was de spruitjes, snij de steelaanzet weg (niet te veel), verwijder eventueel de losse blaadjes. 

– Bekleed een bakplaat met bakpapier. 

– Meng de spruitjes en de ui met 1 el olie en verdeel alles over de bakplaat. Rooster in ca. 20 minuten gaar.

– Doe de gember, rode peper, knoflook, rijstazijn en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ca. 2 minuten pruttelen. Voeg nu de Chinese kookwijn, tamari en sesamolie en roer alles goed om. Voeg het maiszetmeel toe en roer tot het een gebonden saus is. 

– Bak de kastanjechampignons op hoog vuur in olie tot ze mooi goudbruin zijn.

– Voeg nu de groenten, de saus, kastanjechampignons, de sesamzaadjes en de cashewnoten samen en schep voorzichtig om. 

– Bestrooi met verse koriander. 

– Serveer met een partje limoen en rijst (of noedels). 

Deel dit bericht: