Wietske kookt #6: Kung Pao met spruitjes en kastanjechampignons
Ingrediënten:
- 350 gr spruitjes
- 1 rode ui, in ringen
- zonnebloemolie
- 1/2 el verse gember, fijngehakt
- 1/2 rode chilipeper, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 60ml rijstazijn
- 1/2 el suiker
- 1 el Chinese kookwijn
- 1 el tamari
- 1 el sesamolie
- 1 volle tl maiszetmeel
- 250 gr kastanjechampignons, in vieren
- 1 el sesamzaadjes
- 60 gr cashewnoten, geroosterd in een droge koekenan
- 20 gr verse koriander, gehakt
- 1 limoen
Recept:
– Zet de oven aan op 200 graden.
– Was de spruitjes, snij de steelaanzet weg (niet te veel), verwijder eventueel de losse blaadjes.
– Bekleed een bakplaat met bakpapier.
– Meng de spruitjes en de ui met 1 el olie en verdeel alles over de bakplaat. Rooster in ca. 20 minuten gaar.
– Doe de gember, rode peper, knoflook, rijstazijn en suiker in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat ca. 2 minuten pruttelen. Voeg nu de Chinese kookwijn, tamari en sesamolie en roer alles goed om. Voeg het maiszetmeel toe en roer tot het een gebonden saus is.
– Bak de kastanjechampignons op hoog vuur in olie tot ze mooi goudbruin zijn.
– Voeg nu de groenten, de saus, kastanjechampignons, de sesamzaadjes en de cashewnoten samen en schep voorzichtig om.
– Bestrooi met verse koriander.
– Serveer met een partje limoen en rijst (of noedels).