Nieuwsbrief #2-2022: Een nieuwe info-avond!

Beste liefhebbers van lokale en gezonde voeding, We zijn weer lekker bezig geweest hoor, de afgelopen weken. Ze vliegen voorbij! In deze nieuwsbrief een korte update van onze acties én een vooruitblik. We gaan een informatie-avond organiseren in maart!

Nieuwe informatie-avond komt eraan!In twee maanden tijd hebben zich meer dan 100 nieuwe geïnteresseerden aangemeld. Tijd dus om alle nieuwelingen (digitaal) te ontmoeten en te informeren. Heb je nog geen info avond bijgewoond? Meld je aan! We geven een toelichting over Herenboeren, maken kennis met elkaar en gaan interactief in gesprek op zoek naar een plek voor onze Herenboerderij in regio Kennemerland. Meld je aan door ons te mailen: kennemerland@herenboeren.nl

Omdat we nu nog niet weten hoe de corona-maatregelen er tegen die tijd uitzien, doen we het nog een keertje digitaal, via Zoom. Dat mocht de vorige keer de pret niet drukken, het was een bruisende en zeer interactieve samenkomst. Meld je aan en zet in je agenda: 9 maart om 20:00 uur.Kijk onze introductiefilm van Herenboeren Kennemerland

Koffie met kartrekkersHet enthousiasme spat vaak van het scherm bij het lezen van jullie e-mails. Kunnen we al lid worden; waar moet ik geld overmaken; ik wil de boot niet missen; is er al grond; kan ik jullie helpen? Daar worden we heel blij van natuurlijk. Wat willen we jullie graag beter leren kennen. Tijd om dus op pad te gaan en elkaar te ontmoeten. Daarom introduceren we ‘Koffie met kartrekkers!’. Meld je aan door te mailen naar kennemerland@herenboeren.nl en we maken een afspraak. Hopelijk spreken we elkaar snel!


Grond, grond, grondHet belangrijkste verliezen we natuurlijk niet uit het oog: grond! Ook de afgelopen weken waren we weer actief in onze zoektocht naar een mooie plek. We onderhielden onze contacten met PWN en Landschap Noord-Holland en wisselden de laatste ontwikkelingen in de regio uit. We spraken met de bodemexperts van Herenboeren Nederland en hun rentmeester over mogelijkheden in de regio. En – natuurlijk – gingen we op pad en bezochten we weer volop boeren in de regio. Mensen die onze grondkaart kennen van de vorige info avond herkennen de kaart waarschijnlijk niet meer terug. Elke week komt informatie bij en de tips blijven binnenstromen. Dank daarvoor!


Lieve Ineke!Onze stoere kartekker Ineke is donderdag 10 februari door Menno op Schiphol op het vliegtuig gezet voor een maandenlange fietsvakantie in Colombia. Tijdens haar vertrek volgen we haar op onze website in de rubriek Lieve Ineke!. We schrijven haar over onze belevenissen en Ineke deelt haar avonturen aan de andere kant van de oceaan met ons. Binnenkort meer, maar je kunt haar filmpje vast bekijken om te zien wat ze van plan is.

Wolter leestOnze voorzitter is dol op boeken. Hij leest sinds hij actief is met Herenboeren Kennemerland natuurlijk veel boeken over het boeren, voeding en alles dat daar mee te maken heeft. In de rubriek Wolter leest vind je alle boeken die hij heeft gelezen met een korte recensie. Boek lenen? Geen probleem. Lekker boeken over boeren, voeding en landbouw lezen. Lees je mee?

Webinars van Herenboeren NederlandBegin 2022 is een reeks webinars voor alle Herenboeren gestart met experts. De webinars duren ongeveer een uur en je kunt gewoon inschakelen vanuit je eigen luie stoel. Save the dates en schrijf je nu alvast in via deze link, dan ontvang je enkele dagen van tevoren een reminder met meer informatie en een zoomlink. De eerstvolgende twee webinars zijn op 16 februari en 16 maart:Het varken in de kringlooplandbouw met Ria Markvoort (HBNL) en Adriaan Antonis (WUR)Mentale Oogst met Annette Beerens (HBNL) en Marjolein Elings (WUR)De webinar van 2 februari j.l met de oprichter van Herenboeren, Geert van der Veer is terug te zien via YouTube.

Activiteiten in de toekomstOmdat we met elkaar een farming community gaan vormen is het leuk om elkaar nu al beter te leren kennen. De wandel-activiteit eind 2021 smaakte naar meer, dus we blijven nadenken over hoe we (buiten) samen kunnen komen, en elkaar kunnen ontmoeten. Zeker nu de versoepeling van de corona-maatregelen steeds meer mogelijk maken en het binnenkort lente is. Goede ideeën voor activiteiten zijn altijd welkom!

Deel de nieuwsbriefHelp je mee om onze Herenboerderij voor elkaar te krijgen? Laat iedereen weten van Herenboeren Kennemerland. Zorg ervoor dat anderen deze nieuwsbrief ook lezen. Stuur ‘m door naar je vrienden, kennissen en familie, en vraag ze om zich ook aan te melden. En volg ons! Op de website, op Facebook en Instagram

Tot zover! Wolter (06-46846273), Menno, Wietske, Jeroen, Bob, Johan en Ineke (vanuit Colombia)

Deel dit bericht: