Nieuwsbrief #3 – 2022: Informatieavond 9 maart 20:00 uur

Beste liefhebbers van het buitenleven, Er is sinds onze laatste nieuwsbrief alweer best veel gebeurd. De lente komt eraan en de corona maatregelen beperken ons niet langer: daar krijgen we energie van!

Info avond
Omdat er behoorlijk wat nieuwe geïnteresseerden bijgekomen zijn is het weer hoog tijd voor een info avond. En wel op woensdagavond 9 maart om 20:00 uur. De vorige keer was dat noodgedwongen via Zoom, en omdat we zo blij waren met hoe dat uitpakte, doen we ‘m ook dit keer weer digitaal. Heb je je nog niet aangemeld maar zou je er graag bij willen zijn? Stuur ons dan even een e-mail (kennemerland@herenboeren.nl), dan ontvang je maandagavond van ons een link.
 We gaan kort iets vertellen over het concept, en daarnaast hebben we nog break-out momenten met interactie, kartrekker Menno legt iets uit over de website en kartrekker Johan heeft een 3d impressie gemaakt van hoe een Herenboerderij eruit kan zien, en hij zal ons daar virtueel doorheen laten lopen. Kijk onze introductiefilm van Herenboeren Kennemerland

Milieutuin Uitgeest
Soms komen er zomaar ineens dingen op je pad waar je heel blij van wordt! Na een gezellige ochtend met Marjolein en Guus uit Uitgeest (actief bij Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie DUEC  – een geweldig initiatief waar we op een ander moment graag wat meer over vertellen), kregen we de tip om even te gaan kijken bij de Milieutuin aan de Tolweg tussen Heemskerk en Uitgeest. Een moestuin van 1 hectare met 30 zeer actieve leden. Niet dezelfde formule als Herenboeren, maar met veel gelijkenissen en zeer sympathiek. Met elkaar verbouwen ze groente en fruit die de leden tegen betaling mee kunnen nemen. Met de opbrengst worden de kosten van de tuin betaald. Soms is er nog iets over, wat dan aan de weg wordt verkocht. Tip!
 We kwamen spontaan even langs toen de leden toevallig net met elkaar buiten koffie zaten te drinken – een ritueel op de zaterdagochtend. We werden zeer hartelijk ontvangen (met koffie en koek), en toen we van Herenboeren vertelden bleek een groot deel van de groep al op de hoogte! Hier keren we zeker nog een keer terug.
Herenboeren Heemstede
Vandaag hebben we een informatiemiddag bijgewoond van onze collega’s van Herenboeren Heemstede. Zij begonnen hun traject met grond en zijn nét van start gegaan met het actief zoeken naar leden. Wij doen het andersom en betrekken geïnteresseerden in de Herenboeren-formule er al in een vroeg stadium bij. Zo is immers de kans dat we grond vinden ook een stuk groter. We zijn inmiddels met een enorme groep mensen die dit willen en dat vergroot ons netwerk en dus onze kansen.
 Herenboeren Heemstede ligt op een droomplek, en die hebben we vandaag morgen bewonderen. Na een korte uitleg voor belangstellenden nam hun opstart-boer Isabel het woord en legde heel enthousiast en vakkundig uit wat haar taak is en hoe ze werkt aan het teeltplan – wat nog een behoorlijk ingewikkelde puzzel is.
Het was niet alleen prachtig weer, ook werden we helemaal vrolijk van het idee dat ons dit in de toekomst ook te wachten staat.

Deel de nieuwsbrief
Help je mee om onze Herenboerderij voor elkaar te krijgen? Laat iedereen weten van Herenboeren Kennemerland. Zorg ervoor dat anderen deze nieuwsbrief ook lezen. Stuur ‘m door naar je vrienden, kennissen en familie, en vraag ze om zich ook aan te melden. En volg ons! Op de website, op Facebook en Instagram. Tot zover! Wolter (06-46846273), Menno, Wietske, Jeroen, Bob, Johan en Ineke (vanuit Colombia)

Deel dit bericht: