Nieuwsbrief #6-2022: Een groeiende beweging. Sluit je aan bij HB Kennemerland.

View this email in your browser
Beste aspirant-Herenboeren en geïnteresseerden, 

Wat een maand hebben we achter de rug! Ongelofelijk wat een lieve en enthousiaste reacties kregen we. Op 22 april 2022 openden we de inschrijving. En vervolgens stroomden de aanmeldingen binnen. Dat vinden we top!
De animo voor deelname aan onze op te richten Herenboerderij in de Kennemerland is groot. Dank allen die zich al zo snel hebben ingeschreven! Heb je dat nog niet gedaan maar wil je wel zeker zijn van een plekje op onze boerderij? Ga naar de website en download het aanmeldformulier.

Hier woont een Herenboer!
Misschien zag je ‘m al op Facebook of Insta? Speciaal voor iedereen die zich heeft ingeschreven hebben we een poster gemaakt voor onze leden: ‘Hier woont een Herenboer’.
Heb jij je ingeschreven? Onze kartrekkers komen persoonlijk bij je langs om je een eigen exemplaar te geven. Hang ‘m op en laat vol trots zien dat je erbij hoort!

We gaan kennismaken
Als kartrekkersgroep werken we hard aan het realiseren van een Herenboerderij. Maar voor wie en mét wie doen we dat eigenlijk? Wat leren graag onze aspirant-leden kennen. Daarom organiseren we kennismakingsbijeenkomsten. Dat doen we in kleine groepen (circa 20 huishoudens per keer). De eerste data zijn zondag 12 juni (bij Geversduin, Heemskerk) en zaterdag 16 juli (bij Kijk-Uit, Castricum). We starten om 15:00 en het duurt ongeveer anderhalf uur. Aanmelden kan door te mailen naar kennemerland@herenboeren.nl. Na de zomer volgen nieuwe data. We maken er leuke actieve sessies van!

Op zoek naar een mooie plek
Hoewel er nog niets concreet te melden is over grond betekent dit niet dat we achter de schermen stil hebben gezeten, in tegendeel. Helaas kunnen we nog niet veel met jullie delen omdat gesprekken over grond helaas niet altijd gebaat zijn bij volledige transparantie. We blijven ons netwerk uitbreiden en kennismaken met alle grondeigenaren in de regio. Heb je nog een goed idee of een gouden tip: laat het ons weten. We komen graag langs voor een kop koffie en nemen onze interactieve regiokaart graag mee om samen te bestuderen.

Eten met de seizoenen
Met de seizoenen eten is niet alleen duurzaam, het is ook veel smakelijker! Een aardbei smaakt nou eenmaal veel lekkerder in juni dan in januari. Als je eet van de Herenboerderij is dat de normaalste zaak van de wereld. Om alvast een beetje vertrouwd te raken met het ritme van de seizoenen houden we jullie op de hoogte van wat er nu van het land komt. Deze week zijn dat radijsjes, rabarber en spinazie. Heerlijk! Eet smakelijk.

Deel de nieuwsbriefHelp je mee om onze Herenboerderij voor elkaar te krijgen? Laat iedereen weten van het bestaan van Herenboeren Kennemerland. Zorg ervoor dat anderen deze nieuwsbrief ook lezen. Stuur ‘m door naar je vrienden, kennissen en familie, en vraag ze om zich ook aan te melden. En volg ons! Op de website, op Facebook en Instagram of op Youtube.  

Tot zover! Wolter (06-46846273), Menno, Bob, Johan, Denise en Ineke (vanuit Colombia)

Deel dit bericht: