Nieuwsbrief #7 2022: Leden, Leden, Leden

Beste leden, Wat een heerlijk gevoel om die aanhef ‘beste leden’ nu eindelijk te kunnen gebruiken. Ons allereerste bericht alleen aan onze leden gericht! Een bijzonder en historisch moment. De afgelopen maand stroomden de ene na de andere inschrijving binnen. In deze nieuwsbrief lees je over onze vliegende start, de posteractie, volle (!) kennismakingsbijeenkomsten én proefdraaien op een werkende Herenboerderij. Veel leesplezier en tot snel!

Al 200 monden en bijna 100 (!) huishoudens
Wat was het spannend. Maanden van achter de schermen werken aan onze Herenboerderij. Boeren bezoeken, praten met grondeigenaren, diverse organisaties spreken, en contact onderhouden met Herenboeren Nederland. We organiseerden 2 digitale info-avonden en richtten een coöperatie op. En we zagen de afgelopen maanden onze mailinglijst groeien, net als de groep volgers op Facebook en Instagram. En dat allemaal terwijl Covid over ons land raasde. En al die tijd stuurden jullie ons mails waar het ​enthousiasme vanaf spatte. Heel veel belangstellenden, maar de grote vraag die bleef: als we nou zouden starten, wie doen er nou echt mee?Inmiddels weten we het! Herenboeren Kennemerland heeft zijn bestaansrecht meer dan bewezen. Wat is het leuk om al die intentieverklaringen binnen te zien komen, zowel via mail als per post. De hele maand al stromen de aanmeldingen binnen, en weten mensen de weg naar Menno’s brievenbus te vinden. Het is bijna niet te geloven, maar er zijn intussen al bijna 100 huishoudens officieel lid geworden. Samen zijn we daarmee al met 200 (!) mensen. Wat een blijk van vertrouwen, en wat een enthousiasme spreekt daaruit. Het geeft ons extra veel energie om onze Herenboerderij te realiseren.

Hier woont een Herenboer
Er is niets leuker dan nieuwe mensen te ontmoeten die ook blij worden van de komst van een Herenboerderij in de Kennemerland. De afgelopen weken gingen onze kartrekkers langs bij alle nieuwe leden om ze een fraaie ‘Hier woont een Herenboer’-raamposter te overhandigen. Nog geen poster? Geen paniek, we komen langs. Het langsbrengen is een tijdrovende activiteit gebleken. Heb je de poster wel al ontvangen? Hang ‘m op en laat zien dat hier een trotse Herenboer woont. We zijn benieuwd hoe ze hangen in het echt. Stuur je foto van jouw poster naar kennemerland@hb_kennemerland


Kennismaken met een Herenboer
De kartrekkers ontdekten het al tijdens het rondbrengen van de posters: wij hebben de leukste leden! Het oprichten van een eigen boerderij is niet zomaar iets. Dat doen we met elkaar, als farming community. Om elkaar alvast te leren kennen organiseren we kennismakingsbijeenkomsten. De eerste twee zijn op zondag 12 juni (nog beperkt plek) en zaterdag 16 juli (vol!). Wil je voor de zomer nog mede-herenboeren ontmoeten? Meld je dan snel aan. Na de zomer komen we weer met nieuwe data voor kennismakingsbijeenkomsten, die we zullen delen in de leden-nieuwsbrief.De aangemelde leden ontvangen deze week een mail met de laatste informatie.Aan de slag op Herenboeren Duinstreek
Op zaterdag 18 juni gaan kartrekkers Menno en Wolter de handen uit de mouwen steken bij Herenboeren Duinstreek in Bergen. En we mogen ook enkele leden meenemen! Altijd al een Herenboerderij in actie willen zien? En ben je bereid om de mouwen op te stropen voor een paar uur onkruid wieden? Meld je aan via kennemerland@herenboeren.nl. Er is plaats voor maximaal 15 personen. We beginnen om 13 uur in Bergen en werken ongeveer 2,5. Zin om mee te doen? We kijken ernaar uit!

Deel het goede nieuws!
Help je mee om onze Herenboerderij voor elkaar te krijgen? Laat iedereen weten van het bestaan van Herenboeren Kennemerland. Hang je poster op en zorg ervoor dat anderen deze nieuwsbrief ook lezen. Stuur ‘m door naar je vrienden, kennissen en familie, en vraag ze om zich ook aan te melden. En volg ons! Op de website, op Facebook en Instagram of op Youtube.  

Tot zover! Wolter (06-46846273), Menno, Bob, Johan, Denise en Ineke (vanuit Colombia)

Deel dit bericht: