Wietske kookt #5: Kweeperen crumble met kurkuma en tijm

Ingrediënten:

  • 2 grote kweeperen (of 3-4 kleine), geschild en in plakjes gesneden
  • 175 gr witte basterdsuiker + extra
  • 2 tl kurkuma
  • zout
  • 2 tl kaneel
  • snuf piment
  • 1 tl tijm
  • 2 tl rozenwater
  • 1 tl tijm
  • 100 gr plantaardige boter
  • 150 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 75 gr witte basterdsuiker

Recept:

– Zet de oven aan op 160 graden. 

– Schik de kweeperen in een grote ovenschaal. Maak een mengsel van 100 gr witte basterdsuiker, kurkuma, snufje zout, kaneel, piment en tijm. Voeg hier het rozenwater en ca. 2 kopjes water aan toe. Schep alles om en giet het  over de kweeperen. De peren moeten net onder water staan, dus voeg daar wat van toe als dat nodig is. Schep alles om. 

– Laat ze 2-3 uur stoven in de oven. De kweeperen zullen een beetje van kleur veranderen.

– Haal ze uit de oven en doe de kweepeer voorzichtig in een vergiet. Laat alles goed uitlekken en vang het vocht op in een steelpannetje. 

– Kook het vocht in tot de dikte van honing.

– Draai de oven naar 180 graden of zet de oven opnieuw aan. 

– Schik de partjes kweepeer in een kleinere ovenschaal. 

– Maak het kruimeldeeg. Voeg de plantaardige boter, bloem, amandelmeel en 75 gr basterdsuiker samen en mix het tot een kruimelig deeg. 

– Bedek de kweeperen met het kruimeldeeg en bestrooi met wat extra basterdsuiker  

– Bak de kweeperen crumble ca. 20 minuten op 180 graden. 

Deel dit bericht: