Wietske kookt #6: Kung Pao met spruitjes en kastanjechampignons
Ingrediënten: 350 gr spruitjes 1 rode ui, in ringen zonnebloemolie 1/2 el verse gember, fijngehakt 1/2 rode chilipeper, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt 60ml rijstazijn 1/2 el suiker 1 el Chinese kookwijn 1 el tamari 1 el sesamolie 1 volle tl maiszetmeel 250 gr kastanjechampignons, in vieren 1 el sesamzaadjes 60 gr cashewnoten, geroosterd in […]
Wietske kookt #5: Kweeperen crumble met kurkuma en tijm
Ingrediënten: 2 grote kweeperen (of 3-4 kleine), geschild en in plakjes gesneden 175 gr witte basterdsuiker + extra 2 tl kurkuma zout 2 tl kaneel snuf piment 1 tl tijm 2 tl rozenwater 1 tl tijm 100 gr plantaardige boter 150 gr bloem 50 gr amandelmeel 75 gr witte basterdsuiker Recept: – Zet de oven […]