
Wietske kookt #6: Kung Pao met spruitjes en kastanjechampignons
Ingrediënten: 350 gr spruitjes 1 rode ui, in ringen zonnebloemolie 1/2 el verse gember, fijngehakt 1/2 rode chilipeper, fijngehakt 1 teentje knoflook, fijngehakt 60ml rijstazijn 1/2 el suiker 1 el Chinese kookwijn 1 el tamari 1 el sesamolie 1 volle tl maiszetmeel 250 gr kastanjechampignons, in vieren 1 el sesamzaadjes 60 gr cashewnoten, geroosterd in […]

Wietske kookt #5: Kweeperen crumble met kurkuma en tijm
Ingrediënten: 2 grote kweeperen (of 3-4 kleine), geschild en in plakjes gesneden 175 gr witte basterdsuiker + extra 2 tl kurkuma zout 2 tl kaneel snuf piment 1 tl tijm 2 tl rozenwater 1 tl tijm 100 gr plantaardige boter 150 gr bloem 50 gr amandelmeel 75 gr witte basterdsuiker Recept: – Zet de oven […]

Wietske kookt #3: Pindasoep met zoete aardappel, tomaat en kokos
Ingrediënten: 2 sjalotjes, gesnipperd arachideolie (of andere) om te bakken zout 200 gr zoete aardappel, in stukjes 600 ml groentebouillon 1 blik tomatenblokjes (400 gr) peper 1/3 tl kaneel mespunt kruidnagelpoeder 1/3 tl gemberpoeder 1,5 tl paprikapoeder 1 tl uipoeder 1/3 tl ketoembar 1 el pindakaas garnering: verse perterselie pul biber geroosterde pinda’s citroen kokos […]

Wietske kookt #2: Groenten van de bakplaat met peterseliewortel en knolselderij
Ingrediënten: 5 zongedroogde tomaten (de droge variant) / ca. 20 gr 5 gr gedroogde porcini ca. 4 Peterseliewortels, in stukken van ca. 4×4 cm gesneden ca. 400 gr knolselderij, in stukken van ca. 4×4 cm gesneden 2 stengels bleekselderij, in plakjes 5 el olijfolie extra vergine olijfolie zeezout peper, versgemalen 2 rode uien, in ca. […]

Wietske kookt #1: Papillotte van krielaardappeltjes, venkel en sinaasappel
Ingrediënten: • 1 sinaasappel, uitgeperst • 4 el droge sherry • 4 el extra vergine olijfolie • 2 tl kaneel • 1 tl kurkuma • 2 teentjes knoflook, gehakt • 1 tl zout • peper, versgemalen, naar smaak • 2 venkelknollen, in stukken gesneden • 500 gr krielaardappeltjes, gehalveerd • 1 sinaasappel, in stukjes gesneden […]