Skip to content
banner wie zijn wij 2023
Wolter 360x3007

Wolter van der Vlist (Voorzitter)

Al jaren zet ik me in om mijn leven en werk duurzamer in te richten. En voedsel heeft een hele grote impact op onze ecologische voetafdruk. Voedselkilometers, teeltwijzen, allemaal zaken waar we als consument nauwelijks grip op hebben. Totdat ik Herenboeren tegenkwam. Herenboeren biedt de mogelijkheid om een groot deel van je voedsel van heel dichtbij te halen. Een reuze stap vooruit! En hoe mooi is dat om het samen te doen. Met 200 huishoudens uit de directe omgeving. Daar gaat zo een krachtig signaal vanuit! Daar wil ik aan bijdragen.

Als voorzitter hoop ik de boel te kunnen inspireren. Door me uit te spreken. Mensen enthousiast te krijgen én door vol enthousiasme mee te doen. Zo maken we samen het verschil en laten we zien dat het kan: een Herenboerderij in de Kennemerland.

Kartrekker Nathalie

Nathalie Vermond

De klimaatcrisis, de energiecrisis, de stikstofcrisis … grote en zware onderwerpen die het nieuws beheersen. En niet voor niets! Niet bepaald onderwerpen om vrolijk van te worden. Ik richt mij dan graag op iets positiefs. Wat kan ik in deze tijd zelf doen? Waar heb ik invloed op? Na ruim 26 jaar in de financiële sector te hebben gewerkt, ga ik wat anders doen. Ik wil mij meer gaan inzetten voor de natuur. De natuur die ons zoveel brengt en uiteindelijk ook zo belangrijk is om te kunnen leven, niet alleen nu, maar ook voor toekomstige generaties! Zo ga ik onder andere binnenkort starten met de opleiding Ecologie!
In de Castricummer las ik over dit prachtige Herenboeren-initiatief en werd er direct heel enthousiast van. Sinds kort heb ik mij dan ook aangesloten bij de kartrekkers om nu al mijn steentje bij te kunnen dragen in het voortraject. Ik heb al een hoop enthousiaste mensen ontmoet; ik heb er zin in!
Bob 360x300

Bob van der Ploeg (Penningmeester)

Door mijn betrokkenheid bij de Kraaybeekerhof in Driebergen, waar al 40 jaar cursussen worden gegeven over biologisch-dynamische land- en tuinbouw, was ik bekend met het concept van Herenboeren Nederland.
Toen de vraag van Wietske en Wolter kwam om een Herenboerderij in onze regio op te richten heb ik daar meteen ja op gezegd.
Wat is er mooier om een plek te ontwikkelen waar mensen samenwerken, daarmee zorgen voor gezond voedsel en de aarde weer duurzaam te maken.

denise

Denise de Neef

In mijn jeugd ben ik opgegroeid met een grote moestuin en het aardappellandje van mijn ouders. Elke dag aten we verse groenten en fruit van het seizoen. De kelder thuis stond vol met glazen weckpotten met ingemaakte groenten, de bieten en wortelen lagen onder het zand en er was keus uit diverse soorten jam. Bij de eerste kennismaking in de krant en de informatieavond die daarop volgde moest ik direct denken aan deze fijne herinneringen en raakte enthousiast.
Hoe fantastisch zou het zijn een Herenboerderij waar je gezamenlijk biologisch voedsel verbouwt en werkt aan herstel van de biodiversiteit. Ik besefte direct ‘er is werk aan de winkel’ en stelde de voorzitter de vraag: ‘hoe kan ik helpen?’. Het resultaat is dat ik aan de slag ga als kartrekker. Wat precies mijn taken worden zijn we nog aan het ontdekken, maar er is genoeg te doen en te leren.