Nieuwsbrief #10 2022: De zomer is weer voorbij, aan de slag!

Beste aspirant-Herenboeren en geïnteresseerden, Het is weer voorbij die lange, hete en droge zomer. De scholen zijn weer begonnen en alle kartrekkers zijn weer terug van vakantie (ook onze Ineke!). We staan te trappelen om er stevig tegenaan te gaan. Dat doen we weer met veel nieuwe activiteiten. Snel lezen deze nieuwsbrief dus.

We groeien door!
Steeds meer mensen volgen de activiteiten van Herenboeren Kennemerland. Dat merken we aan onze volgers op InstagramFacebook en de aandacht voor deze nieuwsbrief. Maar nog belangrijker: de aanmeldingen van aspirant-leden blijven maar binnenstromen. Zoveel gelijkgestemden die met ons een eigen Herenboerderij willen oprichten en beheren. Geweldig! Alle nieuwe aspirant-leden kunnen een kartrekker aan de deur verwachten met mooie – nieuwe! – ‘Hier woont een Herenboer’-posters.

Informatieavond Herenboeren Kennemerland
Omdat de aanwas van geïnteresseerden fors is toegenomen is het weer hoog tijd voor een info avond. En wel op dinsdagavond 27 september om 20:00. De vorige avonden waren digitaal en dat is goed bevallen. Heb je nog nooit een informatieavond bijgewoond? Dan is dit het moment om alles te weten te komen over de aanpak van Herenboeren. Wil je erbij zijn? Meld je dan aan door ons een e-mail te sturen, dan ontvang je voorafgaand een Teams-link om in te loggen. We gaan alles vertellen over het Herenboeren-concept, en er zijn break-out sessies om al jullie vragen te beantwoorden. Ook vertellen we over de stand van zaken rondom onze zoektocht naar grond aan de hand van onze regiokaart.


Nieuwe kennismakingsbijeenkomsten!
Wie zijn toch die leden van Herenboeren Kennemerland. Met wie runnen we straks die boerderij? Dat komt je te weten tijdens onze kennismakingen. We organiseerden voor de zomer al twee heel gezellige bijeenkomsten. Zo maakten we op een hele leuke en informele manier kennis met circa 30 huishoudens. En dat smaakt naar meer. We zijn inmiddels ruim de 100 leden gepasseerd! Al die huishoudens willen we leren kennen in kleinschalige bijeenkomsten zodat we echt in gesprek kunnen met elkaar.
Heb je een intentieverklaring ingevuld en heb je een nummer van ons ontvangen? Meld je dan aan via de e-mail voor de volgende bijeenkomsten. Deze zijn op de zondagmiddagen 9 oktober en 6 november. We kijken er naar uit om jullie daar te ontmoeten.


Ineke is terug!
Onze kartrekker van het eerste uur had al een flinke wereldreis (op de fiets!) in voorbereiding toen ze kartrekker werd. En nu is ze terug! Met een tas vol herinneringen en mooie verhalen. Vanavond staat haar verslag online op onze site in de rubriek Lieve Ineke. Fijn dat je er weer gezond terug bent Ineke. Welkom thuis.

Wolter leest
Onze voorzitter had natuurlijk een tas met boerenboeken mee naar het Franse platteland deze zomer. Hij las onder andere over Rijke Grond, over de boerderij van Gabe Brown (hij komt ook voor in Kiss the Ground, kijken die film op Netflix). Een buitengewoon inspirerend boek over het goed gebruiken van de bodem. Houdt Wolter leest in de gaten voor meer reviews van gelezen boeken over het boerenbedrijf.

Eten met de seizoenen
Met de seizoenen eten is niet alleen duurzaam, het is ook veel smakelijker! Een aardbei smaakt nou eenmaal veel lekkerder in juni dan in januari. Als je eet van de Herenboerderij is dat de normaalste zaak van de wereld. Om alvast een beetje vertrouwd te raken met het ritme van de seizoenen houden we jullie op de hoogte van wat er nu van het land komt. Deze week zijn dat pompoen, sperziebonen en wortels. Heerlijk! Eet smakelijk.

Deel de nieuwsbrief
Help je mee om onze Herenboerderij voor elkaar te krijgen? Laat iedereen weten van het bestaan van Herenboeren Kennemerland. Zorg ervoor dat anderen deze nieuwsbrief ook lezen. Stuur ‘m door naar je vrienden, kennissen en familie, en vraag ze om zich ook aan te melden. En volg ons! Op de website, op Facebook en Instagram of op Youtube.  

Tot zover! Wolter (06-46846273), Menno, Bob, Denise, Nathalie, Johan en Ineke.

Deel dit bericht: